Kamenicë: Kërkohet paraburgim për personin që ka mashtruar 17 klientë, si menaxher i pompës së benzinës, përvetësoi rreth 44 mijë euro

Spread the love

Si menaxher i pompës së benzinës, duke i mashtruar u mori rreth 44 mijë euro 17 klientëve

Prokuroria Themelore në Gjilan, ka ndaluar të dyshuarin K.B., në kohëzgjatje prej 48 orësh dhe sot ndaj tij ka paraqitur kërkesën për caktimin e masës së paraburgimit, për shkak të dyshimit se ka kryer 17 vepra penale ‘’Mashtrimi’’ dhe veprën penale ‘’Keqpërdorim i besimit’’ të Kodit Penal të Republikës së Kosovës.

Ekziston dyshimi i bazuar se, që nga viti 2016, deri në muajin janar 2019, në Kamenicë, i dyshuari K.B., si menaxher i pompës së derivateve ‘’Berisha Petrol’’, me qëllim të përfitimit të kundërligjshëm pasuror, ka mashtruar 17 klientë dhe partnerë afaristë – të dëmtuar, duke iu kërkuar dhe marrë të holla, në emër të pompës, me pretekst se duhej të kryente disa obligime doganore dhe të njëjtat do t’ua kthente, me ç’rast të dëmtuarve iu ka shkaktuar dëm material në vlerë të përgjithshme prej 43,880 euro.

Gjithashtu, i dyshuari, gjatë përfaqësimit si menaxher, i ka keqpërdorur autorizimet e tij, ashtu që përpos mashtrimit të klientëve dhe partnerëve afaristë, kishte marrë kredi nga Raiffeisen Bank, në shumë prej 10.000 euro, me të cilat kishte blerë gjësende të ndryshme për nevojat e tij personale, ku në këtë mënyrë, pronarin e kësaj pompe, të dëmtuarin H.K., e ka dëmtuar me mjetet e lartpërmendura monetare që janë marrë në emër të këtij subjekti dhe nuk iu janë kthyer të dëmtuarve.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*