Një muaj paraburgim për profesorin që dyshohet se abuzoi seksualisht me të miturën nga Drenasi

Spread the love

Gjykata Themelore në Prishtinë i ka caktuar masën e paraburgimit prej një muaji profesorit Shkelzen Xhekaj, lidhur me rastin e abuzimit seksual të 16 vjeçares nga Drenasi.

Gjykata Themelore në Prishtinë – Departamenti për Krime të Rënda ka vendosur lidhur me kërkesën e Prokurorisë Themelore në Prishtinë për caktimin e masës së paraburgimit kundër të pandehurit SH.XH për shkak të veprave penale Keqpërdorimi seksual duke keqpërdorur pozitën, autoritetin apo profesionin nga neni 239 par.1 nën paragrafi 1.3 të KPRK-së dhe veprën penale Nxitja e akteve seksuale me premtimin e rrejshëm për martesë nga neni 240 të Kodit Penal Republikës së Kosovës.

Gjykata ka marr aktvendim dhe të pandehurit SH.XH iu është caktuar masa e paraburgimit prej datës 07.02.2019 deri me datë 07.03.2019.

Ekziston dyshimi i bazuar se i pandehuri SH.XH duke shfrytëzuar detyrën apo autoritetin zyrtar ka keqpërdorur pozitën, autoritetin dhe profesionin e tij si mësimdhënës.

Gjykata ka konstatuar se lidhur me kërkesën e Prokurorisë Themelore në Prishtinë është përmbushur kriteri nga neni 187 par.1 nënpar.1.2 pika 1.2.2. të KPRK-së pasi që i pandehuri SH.XH mund të ndikoj në dëshmitarë, po ashtu është përmbushur edhe kriteri nga neni 187 par.1 nënpar.1.2 pika 1.2.3. të KPRK-së.

Pala ka të drejtë ankese kundër këtij vendimi në Gjykatën e Apelit të Kosovës

Lexo më shumë në: https://www.gazetaexpress.com/lajme/nje-muaj-paraburgim-per-profesorin-qe-abuzoi-seksualisht-me-t-624933/?utm_source=referral&utm_medium=web&utm_campaign=copyright

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*