Uran Ismaili e quan historike ditën e sotme për mjekët, kërkon përgjegjësi prej tyre

Spread the love

Uran Ismaili e quan historike ditën e sotme për mjekët, kërkon përgjegjësi prej tyre

Uran Ismaili e quan historike ditën e sotme për mjekët, kërkon përgjegjësi prej tyre

Ministri i Shëndetësisië Uran Ismaili, e ka quajtur historike ditën e sotme. Kjo për shkak se mjekëve dhe infermierëve po ju rritën pagat, ndërkohë ka kërkuar përgjegjësi ndaj tyre për pacientët

“Jemi para një hapi historik sa i përket sektorit të shëndetësisë, për 20 vjet kemi pas kërkesë të mjekëvë të trajtohen mirë. Mjekët e infermierët e kanë prit këtë ditë, kjo ndikon ta kthejmë fokusin te pacientët”, tha Ismaili, transmeton Gazeta Express.

Ai tha se Ligji për pagat ia mundëson kushtet mjekëve të qëndrojnë në Kosovë dhe të mos migrojnë jashtë vendit.

“Për një kohë kemi pas migrim të mjekëve, ky ligj ia mundëson kushtet mjekut në Kosovë.  Tani mjekët kanë fokus te pacientët që mos të paguajnë për mungesë të shërbimeve. Kërkesa e madhe e mjekëve dhe pacientëve është përmbushur ata sdo të kenë nevojë financiare të mos dalin të krkojnë punë dikah nëpër botë”, u shpreh Ismaili.

Ndryshe seanca e Kuvendit ku do të votohet buxheti dhe ligji për pagat nuk ka filluar ende.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*