Haradinaj zbut fjalët, tregon kur mund të pezullohet taksa

Spread the love
Haradinaj për kërkesat e SHBA’ve: Taksa pezullohet nëse kemi një garancë ndërkombëtare
...

Kryeministri Ramush Haradinaj, ka reaguar pas dërgimit nga Departamenti i Shetit amerikan në adresën e Qeverisë tetë pikat kryesore që duhet t’i respektojë Kosova, e që njëra nga to është heqja e taksës 100% për produktet e Serbisë, transmeton Gazeta Metro.


Haradinaj e ka pranuar në mënyrë indirekte pranimin e kushteve të kërkuara nga SHBA’të, mirëpo ai për ta pezulluar taksën 100% ndaj Serbisë po kërkon tani një garancion nga ndërkombëtarët se serbët do ta njohin pavarësinë e Kosovës.

Për dallim nga këshilltari i tij Avni Arifi dhe zëdhënësja e Qeverisë Donjeta Gashi, ai nuk e ka përmendur se a ka pranuar ndonjë letër nga Departamenti i Shtetit amerikan në lidhje me 8 kërkesat që janë ardhur sot në adresën e tij.

Haradinaj tani po kërkon një garancë ndërkombëtare për marrëveshjen me Serbinë, marrëveshje kjo që sjell njohje nga Serbia.

Postimi i plotë i tij:

Përderisa kemi vetëm sygjerime për takime dialoguese të pafrytshme, pa objektiv dhe pa afate qartë të përcaktuara, pa kontratë të paradakorduar dhe garancë ndërkombëtare, që do të nënshkruhet marrëveshja përfundimtare që rezulton me njohje, taksa vazhdon të mbetet në fuqi.

Jam thellësisht i bindur për mundësinë e arritjes së marrëveshjes gjithëpërfshirëse ligjërisht obliguese me Serbinë, që rezulton me njohje. Ne intensivisht po punojmë për një kontratë përfundimtare, marrëveshje finale, me ç’rast edhe dorëzuam Librin e Madh me kapituj dhe Draftin e kësaj marrëveshjeje. Tërë këtë përmbajtje e kemi zhvilluar me qëllim për t’u siguruar se kur ulemi me Serbinë të kemi materie të qëndrueshme, me fakte dhe argumente.

Vendosja e taksës ndaj produkteve të Serbisë nuk ka për qëllim pengimin dhe prolongimin e arritjes së marrëveshjes gjithëpërfshirëse ligjërisht obliguese me Serbinë, që rezulton me njohje.

Përkundrazi, Qeveria e Kosovës do ta pezullonte përkohësisht taksën, vetëm pas garancës ndërkombëtare, se do të ulemi për ta nënshkruar marrëveshjen përfundimtare, e cila duhet të rezultojë me njohjen reciproke. Garanca do të thotë që ekziston një materie, kontratë e dakorduar në parim dhe pret vetëm nënshkrimin e kësaj marrëveshjeje, që rezulton me njohje, ka shkruar Haradinaj në Facebook./gazetametro.net

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*