Të hënën studentët e Universitetit të Prishtinës protestojnë para zyrës së BE-së për vizat

Spread the love

Të hënën studentët e Universitetit të Prishtinës protestojnë para zyrës së BE-së për vizat

Të hënën studentët e Universitetit të Prishtinës protestojnë para zyrës së BE-së për vizat

Studentët e Universitetit të Prishtinës të hënën do të protestojnë para zyrës së BE-së në Kosovë për shkak të mos liberalizimit të vizave.

“Të hënën në ora 11:00 tubohemi para Fakultetit Filozofik dhe vazhdojmë drejtë zyrës së BE-së, ju ftojmë të merrni pjesë në aksionin simbolik të organizuar nga ne, studentët”, kanë bërë të ditur ata.Studentët thonë se me anë të kësaj proteste kërkojnë llogaridhënie nga BE-ja.

“Pas plotësimit të 95 kritereve për liberalizim të vizave, kërkesa jonë për liberalizim ende nuk u realizua, madje si një ndër kriteret më të rëndësishme u caktua votimi pro demarkacionit me Malin e Zi, votimi i cili iu imponua deputetëve të Kuvendit të Republikës së Kosovës, nga zyrtarë të lartë të BE-së.

Po ashtu do t’i bëjmë një dhuratë simbolike zonjës Mogherini një kuti të votimit me pasaportat tona të pavlera si një shenjë për izolimin që po i bën shtetit tonë Kosovës”, kanë konfirmuar studentët për ktv-në.Ata kanë edhe një pyetje për Mogherinin me këtë: “A është izolimi vlerë e BE-së?”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*