Parlamenti i Kosovës, miratoi projekt-rezolutën, nuk përfshiu Krahinën e Preshevës!?

Spread the love

Parlamenti i Kosovës, miratoi projekt-rezolutën, nuk përfshiu Krahinën e Preshevës!?

Në Projekt-Rezolutë do të duhej të përfshihet edhe Krahina e Preshevës!

Refik HASANI

Parlamenti i Kosovës, miratoi projekt-rezolutën mbi procesin e dialogut për normalizimin e marrëdhënieve ndërmjet Kosovës dhe Serbisë. Paralamenti përkatësisht Delegacioni i Kosovës,nuk ka të ndërtuar një qëndrim për Referendumin e Krahinës së Preshevës, për luftën dhe sakrificën e UÇPMB-ës, Marrëveshjen e Konçulit.
Kosova vazhdon me mos përcaktimin institucional duke mos përfshirë Medvegjën, Bujanocin e Preshevën, e kjo është pasi kemi deklarime politike të liderëve politik dhe institucional të Kosovës, se Krahina e Preshevës, do t’i bashkangjitet Kosovës.
Tani në projekt-rezolutën mbi procesin e dialogut nuk parashifet një platformë e strategji si çështja reciprocitetetit dhe çështja e pazgjidhur e Krahinës së Preshevës në të cilën kemi një diskriminim klasik.

15.12.2018

*Shkrimi autorial është pjesë nga punimi lidhur me Reciprocitetin me Serbi, që Kosova filloi në muajin nëntor 2005,duke filluar zyrtarisht procesi për vendosjen e statusit përfundimtar të Kosovës që ishte përmes Grupit të Unitetit.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*