Promovohet Libri Smira Komunikime Onomastike

Spread the love

Sot në Shtepin e Kulturës ,,Gursel e Bajram Sylejmani” në Viti, u bë promovimi i librit ,, Smira Komunikime Onomastike” i Autorit Ramadan Asllani .

Me këtë rast para të pranishmive e mori fjalen Rmadan Musliu antar i shoqates se shkrimtarve në Viti, i cili tha se autori ka gjetur qelsin e tij permes kesaj libre edhe pse për Smirën jan shkruajtur libra edhe më parë.

Libri është shumë i pasur dhe ka shumë qeshtje te trajtuara shtoi Musliu.Ky është nji kontribut qe lidhet me Smiren perfundoi ai.

Pas tij fjalen e mori edhe Sadije Alidi, shkrimtare nga Ilirida e cila tha se ky liber, perfshin nji studim te shumë sferave sepse ky liber ndalet ne shumë mahalla ,ara ,fusha e male . Në këtë liber flitet per nji lokalitet shumë të vjeter te shekullit 2 e 3 shton ajo. Te gjitha artifaktet e gjetura, deshmojn për këtë vendbanim se  është nji lokalitet i vjeter perfundoi ajo.

Autori i ketij Libri Ramadan Asllani pasi pershendeti te pranishmit dhe ata qe ndihmuan ne pergatitjen e ketij libri, tha se ky liber ishte gati para 4 vitesh por ne pamundesi te shkaqeve financiare botimi u vonua deri tani.

Ndjej obligim prej nga vij, pasi kemi obligime ndaj vendlindjes shtoi autori.Ne fund te pranishmeve u tha se librin nuk duhet ta lexoni vetem me shkronja te vogla, por aty keni qka te lexoni e pastaj edhe te studioni e te nxerrni nga ky liber perfundoi ai.

Vlen te theksohet se Autori u nderua me mirnjohje nga Kryetari i Komunes Sokol Haliti .

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*