Meritorët për ushtrinë e Kosovës

Spread the love

Meritorët për ushtrinë e Kosovës

Meritorët për ushtrinë e KosovësMomentalisht po votohet për ushtrinë e Kosovës.

Ushtria më e re në botë është trashëgimtare e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës. Për këtë ditë kanë dhënë jetën shumë dëshmorë, por edhe ka shumë të tillë që kanë dhënë gjymtyrët e tyre.

Ish pjesëtarët e UÇK-së që kanë mbetur të gjallë sigurisht se ndihen më krenarë për këtë ditë. Ata dhanë kontribut të  madh, ndonëse disa nga ta jetojnë në kushte jo të mira dhe të harruar nga shteti.

Njëri nga ta është edhe Xhafer Kadiri nga Rahoveci. Kadiri është bërë i njohur nga një fotografi nga koha e luftës. Në varrimin e dy dëshmorëve Selajdin Mullaabazi-Mici dhe Xhelal Hajda-Toni  më 12 nëntor në Reti të Rahovecit Kadirit i rrjedhin lotët,  teksa bën nderime për komandantët e tij veshur me uniformë. Kjo fotografi kishte bërë bujë edhe në mediat ndërkombëtare.

Gazeta franceze Liberation në vitin 1999 e kishte vënë fotografinë e Kadirit në ballinë të saj.

Në ditën kur po formohet ushtria KosovaPress boton fotografinë e Xhafer Kadirit nga Rahoveci.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*