Ambasadori amerikan: Qeveria t’i ndëshkojë zyrtarët e korruptuar

Spread the love

Ambasadori amerikan: Qeveria t’i ndëshkojë zyrtarët e korruptuar

Ambasadori amerikan: Qeveria t'i ndëshkojë zyrtarët e korruptuar

Ambasadori i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Philip Kosnett, ka folur sot për çështjen e luftimit të korrupsionit, ndërsa ka thënë se nuk janë të mjaftueshme ligjet nëse ato nuk zbatohen.

Kosnett në fjalën e tij para të pranishmëve në konferencën e hapjes së Javës kundër Korrupsionit, ka thënë se Qeveria duhet të dëshmojë se është e gatshme të ndëshkojë zyrtarët e korruptuar.

”Tani jam kthyer dhe jam i privilegjuar për të nisur fillimin e dekadës së dytë si Kosovë e pavarur. Përgëzoj Kuvendin për miratimin e reformave për sundimin e ligjit”.

”Është e qartë që kjo nuk mjafton, ligjet e mira funksionojnë vetëm kur zbatohen në mënyrë të barabartë. Disa në mënyrë të rregullt përfitojnë nga pozita e tyre”.

”Qeveria tani duhet ta dëshmojë se është e gatshme të ndëshkojë zyrtarët e korruptuar nga lartë poshtë. Kjo përkon në atë për shprehje të sinqertë”.
”Prijësit guximtarë duhet të jenë të gatshëm që të pyesin veten nëse janë të gatshëm t’i shërbejnë Kosovës apo dikujt tjetër?”.

Pjesëmarrja e Philip Kosnett në këtë aktivitet, është e para paraqitje publike që pas zgjedhjes së tij ambasador i SHBA-së në Kosovë./GAZETAEXPRESS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*