LAJMI I FUNDIT: Kosova miraton nismën për anëtarësim në Këshillin e Evropës

Spread the love

Qeveria e  Kosovës ka zhvilluar mbledhje elektronike në të cilën ka miratuar në parim nismën për anëtarësimin e  Kosovës në organizatën ndërkombëtare “Këshilli i Evropës – Council of Europe”.

Në njoftimin e lëshuar thuhet se ky vendim u mor në mbledhjen e 77-të të Qeveris.

“Këshilli i Evropës është organizata më e vjetër ndërqeveritare në Evropë që për qëllim kryesor ka sigurimin e bashkëpunimit dhe unitetit ndërmjet anëtarëve të saj në lëminë e mbrojtjes së të drejtave të njeriut, demokracisë dhe sundimit të ligjit. Të drejtat e njeriut dhe liritë elementare janë të garantuara me Kushtetutën e Republikës së Kosovës, e cila ka ngërthyer në vete edhe konventat e Këshillit të Evropës, duke përfshirë Deklaratën e Përgjithshme të të Drejtave të Njeriut dhe Konventës Evropiane për Mbrojtjen e të Drejtave të Njeriut dhe Lirive Elementare dhe Protokollet e sa”j.

“Vendimi i miratuar sot obligon Ministrinë e Punëve të Jashtme dhe të Diasporës që të zhvillojë të gjitha procedurat për anëtarësim në bazë të legjislacionit në fuqi”, thuhet në njoftim, trasnmeton KlanKosova.tv.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*