Azizi kujton dëshmorët e 5 prillit: Serbia kreu krim kundër njerëzimit

Spread the love

Kryetari i Kuvendit Vitisë, Bekim Azizi, ka kujtuar 23 vjetorin e rënies së dëshmorëve të fshatrave Lubishtë e Smirë, të cilët dhanë jetën për lirinë e Kosovës në përballje me forcat agresore serbe më 1999, transmeton Plus TV.

Azizi tha se më 5 prill të ’99, Serbia kreu krim kundër njerëzimit edhe në fshatrat Smirë e Lubishtë të Vitisë, pasi forcat serbe i ishin vënë në shënjestër këtyre dy lokaliteteve të banuara me shqiptar, ku gjatë ballafaqimit me ta ranë heroikisht ushtarët e UÇK-së nga Smira e Lubishta, të cilët luftonin për lirinë e Kosovës.

“Sot, kujtojmë 5 Prillin e vitit 1999-të kur heroikisht ranë Dëshmorët e Kombit në fshatin Smirë dhe Lubishtë .
Më 5 Prill forcat okupatore Serbe i kishin vënë në shenjestër fshatrat Smirë dhe Lubishtë dhe në këto dy fshatra kishin bërë krim kundër njerëzimit. Vendlindja ime Smira dhe Lubishta do t’i kujtojnë përgjithmon djemtë e tyre më të mirë dhe gjithë ata që pësuan në forma të ndryshme më 5 Prill 1999-të”, shkroi ai përmes një postimi në Facebook.
“Lavdi Dëshmorëve të Kombit të Smirës dhe Lubishtës. Lavdi gjithë të rënëve në altarin e lirisë!”, përfundoi Azizi./PlusTV/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*