Cross Border Cooperation program KS – MK

Spread the love

Cross Border Cooperation program KS – MK

Project: “Tourism Without Borders”

Trashёgimia arsimore nё Viti

      Shkollat e para shqipe, ajo nё Stubёll e Pozheran, i takojnё teritorit tё sotёm tё Komunёs sё Vitisё. Kjo fushё ka nevojё pёr investim dhe promovim mё tё gjithanshёm tё saj. Vlerёn arsimore ia shtojnё edhe hulumtimet dhe hipotezat se shkolla e Stubllёs daton qё nga shekulli i 15. Organizimi i tryezave shkencore do ti kontribuonte ndriqimit tё sё kaluarёs arsimore tё shqiptarёve. Nё kёtё pjesё tё ekonomisё mund tё angazhohen numёr i konsiderueshёm i banorёve vitias.

Educational Inheritance in Viti

       The first Albanian schools, in Stubelj and Pozheran, belong to today’s territory of the Vitis Municipality. This area needs more investment and more promotion. The educational value added to the research and hypothesis that the school of Stubllas dates back to the 15th century. The organization of scientific tables would contribute to the enlightenment of the educational background of the Albanians. In this part of the economy, a significant number of year-olds can be engaged.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*