Jovanoviç: Kushti i Serbisë për BE është pranimi i shkëputjes së Kosovës, që na kthen në vitet 90-ta

Spread the love

Jovanoviç: Kushti i Serbisë për BE është pranimi i shkëputjes së Kosovës, që na kthen në vitet 90-ta

NGA: F.B MË: 24 PRILL 2019

Milosh JovanoviçAi ka vlerësuar se kjo do thoshte kthim praktik në viteve 90-të në vitin 2020.

Presidenti i Partisë Demokratike të Serbisë (DSS) Milosh Jovanoviç ka deklaruar se “kushti I Serbisë për hyrje në BE është pranimi I shkëputjes së Kosovës”, shkruan “Danas” transmeton “Bota Sot”.

Si kumtojnë nga DSS, Jovanoviç në tribunën e partisë në SPENS në Novi Sad ka theksuar se „ me pranim Serbia vetës ia var varfërinë e madhe në qafë “ dhe me te „ hapet çështja e qarkut të Rashkës dhe shkëputjes së Vojvodinës did he republika Srpska “.

Ai ka vlerësuar se kjo do thoshte kthim praktik në viteve 90-të në vitin 2020.

“Përvoja nga kopshti I shkollës fillore – nëse nuk mbroheni edhe më tutje vijnë pas jush – duke ju ngacmuar për gjithçka”, ka thënë lideri i DSS dhe ka shtuar se në Serbi politikanëve iu mungon durimi dhe përkushtimi.

Jovanoviç ka nënvizuar se nuk mundet brenda natës të ndryshohet gjendja e Serbisë nga asnjë lider i Lidhjes për Serbinë, as Gjilas, As Trifunoviq as presidenti I Serbisë Vuçiq duke shtuar se për rregullimin e Serbisë kërkohet shumë kohë.

Sipas tij nuk duhet shpresuar shumë nga protestat që bëhen në rrugë.

Jovanoviç ka theksuar se një nga gjërat e para që DSS do bëjë kur të jetë në pushtet është forcimi I dënimeve për veprat e krimit dhe korrupsioni.

Ndërsa anëtari I këshillit të DSS Slobodan Jankoviq ka vlerësuar se në BE në Serbi e Mal të mbron korrupsionin ashtu që “mbështesin regjimet e Vuçiq dhe Gjukanoviqit”.

“Atyre iu intereson vetëm interesi i vetë gjeostrategjik në këto hapësira”, tha Jankoviq duke shtuar se kërkesat e Brukselit dhe Berlinit janë të drejtuara ka kolonizimi i ndërgjegjes politike në Serbi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*