Filipine: Besimtarët kryqëzohen për të nderuar Krishtin

Spread the love

Filipine: Besimtarët kryqëzohen për të nderuar Krishtin

Disa katolikë janë kryqëzuar vullnetarisht në ceremonitë që rikrijojnë vdekjen e Krishtit me rastin e kremtimit të të Premtes së Mirë në vende të ndryshme në Filipine, raporton AFP.

Gjatë ritualit, burrat e maskuar si centurione romake vënë thonjtë prej rreth dhjetë centimetra në pëllëmbët dhe këmbët e vullnetarëve, të cilët pastaj gozhdonin në kryqe druri. Ata që marrin pjesë në veprim bëjnë këtë që të kërkojnë falje për mëkatet dhe të shprehin mirënjohje për favoret e dhëna.

Disa njerëz gjithashtu i nënshtrohen vetes së tyre për rrahjen e shputës me shkopinj bambu të lidhura me një litar derisa gjaku i tyre del jashtë. Pas ritualit, pjesëmarrësit marrin ndihmë mjekësore dhe mjekët i sterilizojnë plagët.

Tradita është bërë edhe një tërheqje për turistët, të cilët vijnë në Filipine për të dëshmuar këto shfaqje të përkushtimit ekstrem.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*