Nxënësit vitias aftësohen të reagojnë në rast të tërmeteve

Spread the love

Nxënësit vitias aftësohen të reagojnë në rast të tërmeteve

Nxënës të shkollave të Komunës së Vitisë, po marrin pjesë në një ushtrim për reagim në rast të tërmeteve, ku edhe po bëhet simulimi i një termeti. Me këtë ata po aftësohen në reagimin e duhur në rast të fatkeqësive të tilla. Ky aktivitet pritet të zhvillohet me 250 nxënës në shkollat fillore të mesme të ulët “ Dëshmorët e Vitisë” dhe “Bafti Haxhiu” në Viti si dhe në Gjimnazin “Kuvendi i Lezhës” dhe Shkollën e Mesme Profesionale “Jonuz Zejnullahu” në Viti. Ky aktivitet është organizuar nga Agjencioni për Menaxhimin e Emergjencave dhe të Qendrës së Alarmit të Gjilanit dhe nga përfaqësues të Autoritetit për Menaxhimin e Fatkeqësive dhe Emergjencave (AFAD) nga Turqia. Aktivitet është mbështetur edhe nga Drejtoria Komunale e Arsimit dhe Drejtorisë së Shërbimeve Publike dhe Emergjencë të Vitisë.

Fotografia e Komuna e Vitisë

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*