Prej vitit 2010 Kosovën e lëshuan rreth 189 mijë persona

Spread the love

Prej vitit 2010 Kosovën e lëshuan rreth 189 mijë persona

Profesori Rifat Blaku ka thënë se në bazë të të dhënave që ai i posedon numri i azilkërkuesve kosovarë në vendet e Europës nga viti 2010 është rreth 189 mijë, kurse numri i të kthyerve në Kosovë është rreth 60 mijë.

Blakaj ka treguar se të dhënat e tij janë nga IOM, UNHCR, ASK etj.
“Tipi i migrantit shqiptar të pasluftës, është i të riut të shkolluar e të kualifikuar dhe që e sheh perspektivën që përkohësisht ta zbutë situatën”, ka thënë Blakaj për televizionin publik të Kosovës.W

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*