Sot rinis mësimi, nuk dihet nëse do të zëvendësohen orët

Spread the love

Sot rinis mësimi, nuk dihet nëse do të zëvendësohen orët

Pas tri javësh grevë, të hënën punëtorët e arsimit do t’i kthehen punës. Kjo, meqë të premten Sindikata e Bashkuar e Arsimit, Shkencës dhe Kulturës (SBASHK) hoqi dorë nga greva pasi arriti një marrëveshje me udhëheqësit e koalicionit qeveritar, shkruan sot “Koha Ditore”.

Ndonëse Sindikata kërkonte që në Projektligjin për paga koeficientet e punëtorëve të arsimit të ngrihen për 30 për qind, me marrëveshjen e fundit kjo ngritje është rreth 20 për qind.

Kryetari i SBASHK-ut, Rrahman Jasharaj, ka thënë se punëtorët e arsimit e kanë mirëpritur që deputetët e votuan Projektligjin me ndryshimet e propozuara në marrëveshje dhe për këtë arsye të hënën do t’ia nisin procesit mësimor.

Megjithatë, Jasharaj ka thënë se nuk e di nëse do të zëvendësohen orët e humbura gjatë 15 ditëve të grevës. Kjo, pasi, sipas tij, Sindikata ua ka lënë në dorë mësimdhënësve që të vendosin në bazë të dëshirës nëse duan t’i kompensojnë orët.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*