Edi Rama spektakël në Pejë, biznes në Serbi

Spread the love

Në fjalën e tij në mbledhjen e dy qeverive shqiptare, kryeministri Edi Rama ka thënë se Kosova është shtet i plotë. Ai ka përmendur dialogun me Serbinë, për të cilin thotë se Kosova po tregohet gjithnjë e sinqertë karshi dialogut.

Kosova është shtet i plotë . Dialog i cili nuk është gjithmonë i drejtpërdrejtë dhe i sinqertë nga ana tjetër. Mjekra e fshehur e islamizmit radikal, herë si barku i butë i krimit të organizuar. Ndërkohë Kosova është shëmbëlltyra më e plotë e paqes. Shprehja rrezatuese për mirëkuptimësinë për minoriteteve dhe bashkëpunim për dialog të sinqertë. Kosova ka treguar se është absolutisht e gatshme të luajë rolin e saj ndërkombëtar. Kosova ka bërë përparim thelbësor në rrafshin rajonal.

Nuk mund vec të konstatojmë se dialogu me Serbinë vec është përparuar, duke mos e marrë mbrapshtë Kosova atë që i janë bërë përparime në shumë drejtime. Bllokimi i njohjes së Kosovës, është inkurajimi më cinik i enklavave kriminale, ish ministri britanik.

Ai ka thënë se tarifa 100 për qind e Kosovës ndaj mallrave serbe është një reagim politik ndaj sjelljeve të Serbisë.

Ai ka përmendur edhe një informatë që ia ka thënë ministri i jashtëm, që Kosovës i është kërkuar në një fjalim të tij, të mos i referohet si ‘Republika e Kosovës”.
‘What the fuck” – tha Edi Rama i thonë kësaj në gjuhën e Brukselit.

“Tarifa 100 për qind është reagim politik ndaj një sjellje supremaciste të Serbisë ndaj Kosovës”, ka thënë ai.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*