KEDS – NDOTËSI QË VRET NË TERR

Spread the love

Ndotja e ajrit sipas të dhënave zyrtare po i vret mbi 3 mijë kosovarë çdo vit. Vetëdijesimi i qytetarëve që jetojnë në Republikën e Thëngjillit është rritur shumë viteve të fundit duke arritur deri në pikën sa shteti e ndaloi ngrohjen me thëngjill. Por krejt këtë betejë po e “qon posht” KEDS. Duke mos ofruar energji elektrike, ajo po shtyn qytetarët që t’i rikthehen thëngjillit. Kësisoj KEDS bëhet ndotës që vret në terr.

Para tre ditësh, tek lagjja ku jetoj në Tophane, një i moshuar me një fëmijë në dorë më ndali dhe mu drejtua ashpër: a je ti ai që po fol për ndotje të ajrit? Ia pohova dhe më pas nuk më la të flas asgjë.

“Qe 6 orë nuk kam rrymë, mu ka ftof shpija, e tash po duhet me qu këtë fëmijë te dajt e tij në qendër, se po ngrihet”, ia nisi i moshuari, që vazhdimisht fliste…

“Qysh s’po të vjen marre me dal me thonë duhet me ndalu qymyrin për ngrohje e me i dënu ata që e përdorin. Qe 6 orë s’kam rrymë, me çka me nxeh këtë fëmijë?”, vazhdoi ai, teksa ndërpriste çdo tentim timin për t’i folur.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*